maanantai 8. heinäkuuta 2013

Nisu ja minä

Oletko koskaan miettinyt omaa suhdettasi autoon!? 

Kun Nisu väsähti, lähti korjaamolle ja viipyi siellä kolmisen viikkoa, jouduin toden totta miettimään omaa auto suhdettani ja samalla hieman muidenkin...

Viisihenkisessä perheessä auto on tärkeä, sen totesimme! Ei ole meistä luonnonsuojelijoiksi tässä suhteessa. Mahdotonta ressiä, sumplimista ja vääntöä...autotta.

Ja millaiselle koetukselle joutuu ystävyys- ja naapurisuhteet. En olisi koskaan uskonut, miten tärkeä kapistus auto joillekkin on ja tällä tarkoitan sitä, ettei sitä voi lainata kelleen edes kaupassa käyntiin!?! Moni nainen sanoi, ettei voi lainata autoa, koska se on miehen!?!? Hei Haloo naiset, eihän se niin voi mennä!

Kun reippaasti kysyt autoa lainaan, vastaukseksi kiemurrellaan, kaarrellaan, punoitetaan. Ja joko ei lainata autoa lainkaan tai tehdään se superpitkin hampain. Voi missä on ihmisyys ja inhimillisyys!? Sehän on vain peltilaatikko, vai siis onko!? Tai jos auto on sinulle erityisen tärkeä, ehdottaisitko, että lähden mielellään käyttämään teitä kaupassa ja ostan itsekkin samalla maitopurkin.

Onneksi joukossa on poikkeuksia, ihania ihmisiä, jotka pyyteettä lainasi autoa tai kuskasi meitä ja lapsia. Iso kiitos heille :-D.

Ja vaikka minulla oli kova ikävä Nisua, en aio kiintyä peltilaatikkoon siten, etten voisi sitä pulassa olevalle lainata. Enkä ainakaan sano, että täytyypä kysyä mieheltä lupa :-o, pystyn tekemään kyllä päätöksen, ihan yksin, kaikkien parhaaksi. 

Nyt sinä voit siis miettiä, mitä tekisit? Jos ovikello soi, siellä on tuttu naapurin mies kysymässä autoa lainaan, jotta voisi käydä kaupassa. Auttaisitko vai haluaisitko sen ajan ihailla ikkunasta peltilootaasi parkkipaikalla!?                                         
                  
"On sairasta, että ihmisen luoma asia on suurempi kuin ihminen itse"
                                                                                                        Väinö WalleniusEi kommentteja: