sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Ihanat bebet

Olen hulluna bebe leivoksiin :-). Siksi niitä aina silloin tällöin itse myös leivon. Tässä ohjetta myös teille. Ulkonäkö ei ehkä kaupasta ostetun veroinen, mutta maku ihana!

Pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria 
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita (helpoin käsin) pehmeään rasvaan muut aineet. Kun taikina tasaista, pyörittele pieniä palloja ja painele ne pieniksi "lautasiksi" pellille leivinpaperin päälle. Olen todennut, että noin kaiken helpoin. Ei tarvita mitään leivospohjia tai muita vuokia. Paista 175 asteessa noin vartin, että saavat vain hieman väriä.

Täyte:
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
1 dl kuohukermaa

Laita nämä ainekset kattilaan, kuumenna kunnes sakenee. Tarkoitus tehdä niinkuin kiisseliä, joten varo, ettei mene kovin paksuksi. 
Näin :-)


Täyte:
100 g voita
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota nämä ja lisää sitten pienissä erissä kiisselin sekaan.

Päällinen:
3 dl tomusokeria
2 rkl vettä ja ripaus sitruunamehua
(minä värjään tämän aina punaisella karamellivärillä, saa suloisen pinkkejä)

Sitten pohjien täyttämiseen. Ensin pohjan päälle pieni silaus jotain hilloa (vadelma, mansikka, aprikoosi hyviä), täytettä ja lopuksi päällystä sokerikuorrutuksella. Ja tietysti päälle kuuluu nomparellit.

Bebet

Tein Eetun juhliin samalla ohjeella, mutta päällisen erilailla. Jätin sokerikuorrutuksen valkoiseksi, dippasin toisen pään suklaasulaan ja laitoin yhden kultaisen nomparellin lyyraksi. Tuli kivoja ylppärihattuja ja saivat hyvää palautetta!



2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Näitäpä pitää kokeilla! Ehkäpä L:n synttäreille.. Potatispiirakkakin oli hyvää ja sopii muuten pakastukseenkin :)

Aninka Laaksonen kirjoitti...

No hyvä :-). Meillä kun ei ikinä riitä pakastamis vaiheeseen mitään ;-)